Program Amal oleh Leisure Network

Leisure Network memperkenalkan satu program berbentuk amal untuk anda yg berminat untuk beramal sambil menjana pendapatan.

Projek ini menyediakan SISTEM UNIK yang berkonsepkan SEPAKAT MEMBAWA BERKAT.


Melalui projek ini, peserta akan bekerjasama untuk membuat kerja amal untuk membantu golongan yang amat memerlukan seperti fakir miskin, anak yatim, badan-badan sukarela dan kebajikan, mangsa bencana dan sebagainya. Sistem unik yang membolehkan peserta membuat sumbangan dan amal secara berkumpulan ini adalah untuk memenuhi tuntutan dan memenuhi tanggungjawab sosial masing-masing terhadap masyarakat.

MENGAPA PROJEK INI DIADAKAN

Kebanyakan orang terlalu sibuk dengan urusan diri dan keluarga masing-masing sehingga mereka terlepas pandang tanggungjawab sosial mereka kepada masyarakat. Mereka seolah-olah lupa kewajipan terhadap mereka yang amat memerlukan. Di luar sana masih ramai yang amat mengharapkan sumbangan dan kerja amal dari orang lain untuk meneruskan kehidupan. Mereka mungkin terdiri dari fakir miskin, anak-anak yatim, rumah-rumah kebajikan, sekolah pondok, mereka yang ditimpa bencana kebakaran, banjir, kelaparan, peperangan dan sebagainya.

Kemungkinan juga orang sedar tentang kewajipan mereka terhadap masyarakat tetapi tidak mampu untuk dilaksanakan kerana mereka juga dihimpit dengan masalah kewangan dan sebagainya. Sebahagiannya pula mampu untuk memberi sumbangan pada ketika tertentu tetapi tidak bersedia untuk membuat kerja amal.

Paling menyedihkan...ramai yang mengharapkan orang lain untuk membuat kerja amal...sedangkan ini adalah kewajipan setiap orang. Jika semua orang mengharapkan orang lain membuat kerja amal....siapakah yang akan melakukannya?

Melalui projek ini, sesiapapun boleh membuat sumbangan dan kerja amal yang berterusan kerana mereka akan menerima ganjaran yang lumayan dari usaha dan kerja amal mereka.

BAGAIMANA PROJEK INI DILAKSANAKAN

Peserta diminta untuk membuat sedikit sumbangan untuk menyertai projek ini. Sumbangan dari peserta akan diagih-agihkan secara sistematik ke beberapa tabung seperti berikut:

*TABUNG KEBAJIKAN - Iaitu tabung untuk sumbangan kepada mereka yang amat memerlukan sumbangan.

*TABUNG KERJA AMAL - Iaitu tabung untuk memberi ganjaran kepada peserta terdahulu yang meneruskan kerja amal mereka.

*TABUNG PENGURUSAN - Iaitu tabung untuk menampung kos pengurusan dan pentadbiran.

*TABUNG PERKONGSIAN INSENTIF (POOL) - Iaitu perkongsian ganjaran khas kepada peserta yang sanggup membuat sumbangan dan kerja amal yang lebih banyak.

Peserta juga diminta untuk membuat sumbangan bulanan supaya tabung-tabung yang disediakan akan berterusan. Ini akan membolehkan sumbangan kebajikan dan ganjaran kepada peserta yang membuat kerja amal akan berterusan. Sumbangan bulanan peserta akan ditolak dari ganjaran yang diterima melalui ewallet peserta. Peserta yang tidak mempunyai jumlah yang cukup dalam ewallet untuk ditolak boleh membuat sumbangan bulanan dengan cara lain yang difikirkan perlu.

GANJARAN KEPADA PESERTA

Apabila peserta membantu peserta baru menyertai projek ini, mereka akan menerima dua jenis ganjaran dari rangkaiannya sehingga 6 generasi iaitu:

Ganjaran sumbangan pendaftaran - Iaitu ganjaran dari sumbangan pendaftaran peserta baru dalam rangkaian mereka sehingga 6 generasi. Ganjaran ini akan diterima sekali sahaja dari setiap peserta kerana setiap peserta hanya membuat pendaftaran sekali sahaja.

Ganjaran sumbangan Bulanan - Iaitu ganjaran dari sumbangan bulanan peserta dalam rangkaiannya sehingga 6 generasi. Sumbangan bulanan peserta boleh dibuat tolakan secara automatik daripada ganjaran yang diterima (melalui ewallet) ataupun melalui cara lain yang dipersetujui.

Peserta Program VIP akan menyertai program GANJARAN SUMBANGAN POOL yang dijangka akan diterima seperti berikut:

SELEPAS BULAN KE 3 - RM 1,000.00

SELEPAS BULAN KE 6 - RM 2,000.00

SELEPAS BULAN KE 9 - RM 3,000.00

SELEPAS BULAN KE 12- RM 4,000.00

JUMLAH GANJARAN SUMBANGAN POOL RM 10,000

Peserta hendaklah mempunyai sekurang-kurangnya 3 tajaan terus peserta program VIP dan mengekalkan sumbangan bulanan untuk layak menyertai program ganjaran sumbangan pool.

Ganjaran yang diterima dari sumbangan akan terus dikreditkan ke akaun peserta.

SUMBANGAN PENYERTAAN

Sumbangan pendaftaran ialah RM 100 SEKALI SAHAJA (Program Biasa) dan RM 300 SEKALI SAHAJA (Program VIP). Sumbangan bulanan RM 60 akan ditolak secara automatik dari ganjaran yang diterima atau dari ewallet peserta.

UNTUK MELIHAT PLAN GANJARAN LEBIH LENGKAP

KLIK DISINI


DAFTAR KEAHLIAN ANDA SEKARANG

KLIK DISINI

No comments