Followers

Google+ Followers

Banner Ads

26.2.13

Link blog dan website anda disini

Sekiranya anda mahu link blog atau website anda disenaraikan di blog ini sila tinggalkan link weblog anda beserta nama weblog dan kategori untuk memudahkan kami meletakkan mengikut kategori.

Sekiranya tiada dalam kategori kami ,kami akan ujudkan kategori baru.

Link anda di blog kami adalah percuma..semuanya untuk kemudahan pelayar internet mencari weblog kegemaran mereka dengan mudah.

Sila tinggalkan link,nama weblog dan kategori di ruang komen blog ini.

Terima kasih.

Admin
Website And Blog List

p/s: Semua kategori weblog diterima untuk link disini kecuali weblog porno(maaf tiada ruang disini)

3.1.12

HEBAT DAN PANAS: AMG International meletop di Malaysia

Kalau awak ikut saya buat AMG..awak Follow step2 yg diberikan..awak berpotensi menjana sekurangnya RM2000 seminggu...Sebulan RM8000.. Setahun RM96,000!!
Tapi kalau awak asyik buang masa dok buat benda2 yg tak berfaedah kat fb ni..apa awak akan dapat dalam masa setahun dari sekarang? awak xde impian ke? alangkah ruginya insan seperti awak...saya dan rakan2 AMG dah merasa income setiap minggu..malah x pernah miss lagi...awak still nak tgk..still nak fikir..kesiaaaannnn awakkkkkk.... Kini tiba masanya anda jadi BOS kepada diri sendiri...Sampai bila nak jadi kuli???? KULI??? Pakej AMG yg disediakan: Distributor RM52.5 : max Income per week RM210 Manager RM210 : Max income Per Week RM840 Area Manager RM1050 : Max Income Per Week RM4200

17.10.11

Seni Ciuman idaman suami isteri.


Mahukah anda membuatkan pasangan anda hilang kawalan setiap kali anda mencium bibirnya?

"Ketahui bagaimana sebuah pasangan yang hampir bercerai menyemarakkan kembali asmara yang telah pudar dan menyelamatkan rumahtangga mereka hanya dengan mempelajari dan memantapkan teknik ciuman !! "

Mereka mengatakan ciuman tidak penting dalam hubungan asmara, tetapi ternyata mereka salah...

11.4.11

INFO HERBA: Cordyceps

Apa kelebihan cordyceps?

1. Mengikut kajian, cordyceps telah meningkatkan 17- hydroxycorticos-teroid dan 17-ketosteroid level (yang bertindak sebagai super-cortisone tanpa toxic.
2. Menggunakan herba ini, pelari wanita telah 9 kali memecahkan rekod dunia (1993).
3. Telah diketahui sebagai anti-cancer, anti-tumor dan anti –infective agent.
4. Anti stress dan depression semulajadi
5. Sebagai pembina darah – amat baik untuk anemia – kurang darah


Faedah dan kebaikan cordyceps

1. Penyelidik mendapati bahawa cordyceps mampu merendahkan tekanan darah yang terlalu tinggi, pada masa sama meningkatkan bekalan darah. Herba ini meregulasikan (menyeimbangkan) tekanan darah. Cordyceps juga mampu memperlahankan kadar denyutan jantung (heart rate), meningkatkan bekalan darah ke jantung dan arteri. Cordyceps juga menenangkan (relaks) dinding pembuluh darah (blood vessel wall) maka mengaliran darah meningkat ke jantung dan tekanan darah akan menjadi rendah kerana pembuluh darah rileks dan luas. Pada masa sama cordyceps juga membantu merendahkan kolestrol tak baik/bad cholesterol, merendahkan ketumpatan (density) lipoproteins yang biasanya berlaku pada pesakit jantung.

2. Penyelidik mendapati bahawa cordyceps membantu mengurangkan secara berkesan astma dan lain-lain penyakit berkaitan dengan system respirasi/pernafasan. Cordyceps membantu menenangkan dinding bronchial pada masa sama bertindak sebagai anti-inflamasi. Ia boleh membantu melawan penyakit astma, batuk, kahak dan lain-lain penyakit system pernafasan. Cordyceps secara semulajdi membantu meningkatkan pengeluaran adrenalin dalam badan yang sememangnya penting sebagai anti-asthma effek. Adrenaline yang rendah akan menyebabkan stress dan eczema dan lain-lain penyakin kulit.

3. Penyelidik juga mendapati bahawa cordyceps mampu memperbaharui kemampuan tenaga seks lelaki. Komponen-komponen dalam herba ini bertindak dengan berkesan ke atas hormone lelaki terutama dalam memberikan kembali fungsi tenaga muda dan stamina.

4. Cordyceps juga membantu meningkatkan tahap tenaga. Malah, cordyceps mempunyai kemampuan untuk meningkatkan adreanaline.

5. Penyelidik mendapati cordyceps adalah herba anti-aging/anti penuaan yang luar biasa. Cordyceps membantu menghalang pembentukan lipid “peroxides (free radical penggalak umur/age -inducing yang berbahaya) dan menghalang pembentukan lain-lain free radical di dalam otak. Cordyceps menyediakan perlindungan yang signifikan dalam melawan pencemaran yang berlaku di dalam persekitaran kita terutama pencemaran makanan dan air.

6. Penyelidik mendapati cordyceps membantu meregulasikan/menyeimbangkan gula dalam darah. Herba ini amat membantu dalam melawan penyakit diabetes/kencing manis.

7. Cordyceps membantu dalam memperbaiki ingatan dan mampu meningkatkan mood mala menajamkan minda. Ia juga mempunyai kesan rileks semulajadi disebabkan oleh komponen acid amono, glutamic acid, tyrosine dan L-typtophan. Herba ini amat berpotensi dan memberi faedah dalam mengurangkan dan mengatasi depresi /tekanan kerana ia secara semulajadi menghalang monoamine oxidase di dalam otak tanpa ada kesan sampingan seperti ubat moden. Ia adalah herba semulajadi yang membantu meregulasikan tindakan biokimia di dalam otak tanpa kesan sampingan dan telah terbukti.

8. Cordyceps membantu menyerap lain-lain nutrin/zat/vitamin dengan lebih berkesan dan effectif. Bila cordyceps di makan secara kerap dan tetap, kita lebih mampu menyerap vitamin dan nutrin dari pemakanan harian kita.

9. Cordyceps juga pembina darah (blood builder) dan mencuci darah (build purifier) yang hebat. Kajian mendapat bahawa ia mampu menbantu penyakit anemia kerana kemampuannya untuk membentuk tulang/bone marrow dan pengiraan platet/platet count. Herba ini juga signifikan dalam membantu menormalkan arrhythmia (ketidak stabilan rentak jantung/irregular heart beats) dan membantu pengaliran darah/blood flow ke jantung. Malah pesakit kronik hepatitis B mendapati estrak herba ini membantu meningkatkan tahap albumin dalam darah juga mambantu memperbaiki hati\liver dan metabolisma protin. Lain kajian juga mendapati bahawa cordyceps juga merendahkan tahap kolestrol dan tahap triglyceride.

10. Kesimpulan Penggunaan herba ini dikesan sejak China kuno dimana ia digunakan oleh Maharaja China. Ia digunakan untuk menguatkan dan membina semula badan terutama selepas keletihan atau setelah sakit yang lama yang selalunya dikaitkan dengan buah pinggnang yang lemah. Hasil yang hebat telah dilaporkan terutama yang berkaitan dengan penyakit buah pinggang terutama buah pinggang yang gagal. Mengikut kajian, cordyceps telah meningkatkan 17- hydroxycorticos-teroid dan 17-ketosteroid level (yang bertindak sebagai super-cortisone tanpa toxic. Mengikut perubatan China, masalah yang berkaitan dengan buah pinggang dapat dilihat melalui simtom kepenatan yang keterlaluan/chronic fatigue, sakit sendi dan belakang, berdenggung di telinga, pelbagai jenis masalah seksual seperti mati pucuk/impotance. Cordyceps mampu menyelesaikan masalah ini. Cordyceps ibarat team player kerana kesan yang membantu banyak bahagian di badan kita. Kajian seluruh dunia menunjukkan ia kesannya adalah luas untuk organ dalaman dan membantu membersihan darah.

 Sila dapatkan produk berasaskan cordyceps disini

Rujukan
Hobbs, C., “Cordyceps sinensis,” in Medicinal Mushrooms, An Exploration of Tradition, Healing andCulture, Interweave Press: Loveland, CO, 1996, pp. 81-86.

Stamets, P., “Cordyceps sinensis,” in Mycomedicinals, MycoMedia: Olympia, WA, 1998, p. 22-23. Hubbs

***Artickel ini adalah terjemahaan, anda boleh dapati teks asal di www.ecoviva.com/Cordyceps.pdfwww.ecoviva.com/Cordyceps.pdf

Malaysia E-Shop Online
Masukkan emel anda disini untuk melanggan terus posting terbaru kami ke emel anda:


Ditaja oleh FeedBurner

28.10.10

7 Tips Bagaimana Menempuh Malam Pertama Pengantin Anda

Assalamualaikum/Salah Hormat buat anda yang masih kekal setia membaca blog saya ini.

Pada post kali ini, saya ingin berkongsi sesuatu yang menarik dan saya amat yakin sekali ianya bakal memberi manfaat buat anda.

Post pada kali ini ditujukan khusus buat pasangan yang bakal mendirikan rumahtangga kelak. Ianya berkaitan malam pertama pengantin anda.

Berikut saya kongsikan 7 tips bagaimana anda boleh menempuh malam pertama pengantin anda dengan penuh nikmat dan memuaskan. Sama-sama kita ikutinya…

Tips 1: Pastikan tubuh badan anda bersih dariapda segala kekotoran. Mandi terlebih dahulu sebelum anda mulakan pelayaran bahtera malam pertama pengantin anda. Ini bagi memastikan badan anda akan berasa segar dan wangi. Pasangan anda akan merasa lebih selasa apabila ingin memulakan seks bersama anda.

Tips 2: Mulakan dengan belaian manja dan puji-pujian kepada isteri anda. Ini bagi menghidupkan suasana yang lebih romantis. Kaum wanita lebih mudah terangsang dari segi seksual dalam keadaan yang romantik.

Tips 3: Panjangkan tempoh bercumbu-cumbuan anda. Bercumbuan bersama isteri anda dalam masa yang lebih lama boleh menghanyutkan isteri anda seterusnya mampu meningkatkan lagi pengeluaran cairan di farajnya. Pentingnya faraj isteri untuk benar-benar basah adalah bagi memudahkan hubungan persetubuhan anda kelak.

Tips 4: Sentuh payudara isteri anda dengan penuh kelembutan. Jangan mengasari isteri anda buat kali pertama.

Tips 5: Tanyakan isteri anda pada bahagian manakah tubuh dia yang membuatkan dia merasa lebih nikmat sewaktu anda sentuhnya. Fokuskan lebih pada bahagian tersebut. Setiap wanita mempunyai titik-titk ghairah yang berlainan dari segi tahap sensitiviti.

Tips 6: Puaskan isteri anda terlebih dahulu. Setelah isteri anda puas, baru anda (si suami) boleh meneruskan aksi mendayung sehingga anda terpancut.

Tips 7: Jangan lupa mengucapkan kata-kata romantis seperti ‘I love you ayang’ ketika anda berdua asyik dan sedang hanyut di buai nikmat malam pertama pengantin. Ini dapat memudahkan lagi isteri anda mencapai orgasma.

Untuk lebih banyak lagi tips-tips persediaan malam pertama pengantin anda, layari MalamPertamaPengantin.com.